Žampionová bruschetta

by Jona

Už jsme tady měli pravou italskou rajčatovou bruschettu se vším všudy, dneska nás tedy čeká moje druhá oblíbenkyně – Bruschetta di funghi. Používám na to takové ty minižampiony, abych nemusela moc krájet, a hezky to drželo na topince 🙂

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g žampionů
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř
  • bageta

Nejprve si připravíme směs – na olivovém oleji zprudka osmahneme česnek, krátce a dáváme pozor, abychom ho nepřipálili, přidáme žampiony a důkladně promícháváme, pokud je potřeba přidáme trochu olivového oleje. Na oleji smažíme asi 5 minut, poté přidáme trochu vody, zeslabíme plamen, občas promícháme a necháme na ohni dalších cca 10-12 minut – vody nepřidáváme moc, žampiony ještě pustí vlastní šťávu. Přidáme sůl, pepř, čerstvou petrželku a necháváme na ohni ještě dalších zhruba 5 minut, dokud se voda téměř nevypaří. Když je směs hotová, opečeme nasucho bagetu a hned lžící pokládáme houby. Podáváme ještě teplé.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více