Rajčatová bruschetta

by Jona

Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenějších vůbec. Klasická italská kuchyně (Marcella Hazan), byla dokonce asi první kuchařka, podle které jsem něco vařila… kromě těch maminčiných, babiččiných a tak. Bruschetta di pomodoro se sice zrovna nevaří, ale o to příjemnější recept to je. Jednoduchý, rychlý, z čerstvých surovin a krásně ovoněný bazalkou.

  • 400 g rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velký nebo 2 menší stroužky česneku
  • Velká hrst čerstvé bazalky
  • Bageta

Rajčata pokrájíme na menší kousky podle velikosti. Já používám „plum tomatoes“ (nevím, jak se jim říká česky) a krájím je na šestiny. Pokrájená rajčata dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme vymačkaný česnek, a nahrubo posekané lístky bazalky. Dosolíme, opepříme podle chuti, opatrně zamícháme a dáme zhruba na hodinu uležet do lednice.

Bagetu pokrájíme na plátky a jednotlivé plátky na sucho opečeme dokřupava na pánvi. Krajíček bagety položíme na talíř, lžící naneseme bruschettu a zakápneme olivovým olejem, případně balzamikem.

You may also like

1 comment

Žampionová bruschetta – Blog Jona Friedri 19 ledna, 2020 - 12:09 pm

[…] jsme tady měli pravou italskou rajčatovou bruschettu se vším všudy, dneska nás tedy čeká moje druhá oblíbenkyně – Bruschetta di funghi. […]

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více