Ovesná kaše podle Elly

by Jona

To, že jsme v karanténě ještě neznamená, že nevaříme, naopak, máme na to teď spoustu času. A ano, máme v plánu experimentovat, ale zatím jedeme osvědčené klasiky. Jeden z našich domácích evergreenu je tahle snídaňová ovesná kaše podle Elly Woodward, kterou jsme si naprosto zamilovali a věřím, že sedne i vám. Pokud nemáte rádi křupkavé vločky vcelku a kupujete ty najemno mleté, věřte, že v téhle kaši se ty velké dosyta rozvaří (opravdu na kaši), ba dokonce je nemusíte přes noc ani namáčet. A teď už jdem na to.

Na 2 porce

  • 2/3 hrnku ovesných vloček
  • 1 banán nakrájený na půl-kolečka
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka (nejradši máme kokosové)
  • 1 a 1/3 hrnku vody
  • 1 lžíce ořechového másla*
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • věci na ozdobení: ořechy, ovoce, semínka…
    na fotce jsme zdobili nakrájenými jahůdkami a posekanými blanšírovanými lískovými ořechy

* nejčastěji používáme kešu nebo mandlové, ale klidně můžete použít vaše oblíbené, nebo třeba i mix, u nás teď nejvíc frčí cukrfree kombinace mandle-kokos-vanilka aneb rafaelko

Do hluboké pánve nasypeme vločky, přidáme vodu, rostlinné mléko, banán, vodu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Potom přidáme ořechové máslo, kokosový olej, důkladně promícháme a vaříme na mírném ohni dalších minimálně 5 minut, klidně ale i 8-10 pokud se nechce ořechové máslo pořádně rozpustit. Cílem je hustá kaše, voda se musí vstřebat, olej a máslo rozpustit.

Zdobíme čímkoliv na co máme chuť, doporučuju kombinace ovoce + ořechy/semínka/kakaové boby. Klidně si ale můžete dát extra porci ořechového másla, nebo zasypat kaši kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou… fantazii se meze nekladou 🙂

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více