Nejoblíbenější veganský „vaječný“ koňak

by Jona

Vaječný koňak u nás neodmyslitelně patří k Vánocům. U nás byl vždycky žlutý, sladký, a když jsme se ségrou vyrostly, tak i rumový. Veganských verzí „vaječných“ koňaků jsem ochutnala už spoustu, a i když je mám ráda, obzvlášť pro návštěvy nejsou úplně vhodné, protože bývají béžové, či dokonce zašedlé, a tak je většina hned zavrhne. Pokud chci letos konkurovat mámě a jejímu klasickému, musím přijít s něčím, co bude na první pohled k nerozeznání a bude i výborně/podobně chutnat. A právě pro tuhle příležitost jsem si vybrala Alpro produkty, protože už když jsem poprvé ochutnala jejich vanilkový dezert, věděla jsem, že mám tu správnou konzistenci a barvu po ruce.

  • 4x Alpro sójový vanilkový dezert (4 x 125g)
  • 2 hrnky Alpro sójového vanilkového mléka
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2-4 panáky rumu

Dezerty vlijeme do hrnce, přidáme rum a zapneme na velmi mírný plamen. Lehce prohřejeme, přidáme vanilkové mléko a cukr, promícháme a jakmile se cukr rozpustí, sundáme z ohně. Necháme v hrnci vystydnout, přelejeme do lahve a uchováváme v lednici.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více