Jak skladovat bylinky (nejen) na focení?

by Jona

Mít na focení zvadlé bylinky nepřichází v úvahu, ale sázet všechno taky tak docela nejde a někdy si je dokonce potřebujeme koupit s předstihem – nádhernej svazek na farmářských trzích prostě nenecháte jen proto, že fotíte až za dva dny! Dnes pro vás mám tip ze sekce „vyzkoušela jsem za vás“, který využijete i když bylinky fotit nechcete – tohle se vám bude hodit i do kuchyně. Napusťte mísu vodou, bylinky do ní ponořte a uložte do lednice. Tadá! Takhle vydrží čerstvé i několik dní!

Na fotce je máta, jeden svazek rozdělený na tři části, je to teda ve všech případech naprosto totožná máta, ze stejných podmínek. Fotka je pak pořízená o celé 3 dny později.
Ten zvadlý kousek vlevo jsem dala jen tak do lednice, bez vody, prostřední byl uložený ve skleničce s vodou (v podstatě jsem nasimulovala vázičku) a ten vpravo jsem uložila v míse s vodou tak, jak jsem popsala výše. Která vypadá nejvíc fresh je snad jasné. I to nebožátko vlevo ale dokážete probrat aspoň na úroveň té prostřední bylinky tím, že ji před focením naložíte do mísy s ledovou vodou alespoň na dvě hodiny (doporučuju dát v takovém případě do mísy fakt hromadu ledu, zalít vodou a opatrně vložit bylinky). Vřele taky doporučuju v míse s vodou nechávat všechny bylinky, které zrovna nefotíte v průběhu celého focení. Nebo pokud je fotíte příliš dlouho, mírně si je v misce osvěžte 🙂

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více