Hovězí se zeleninou v rajčatech

by Jona

Původně jsem chtěla dělat ragú, nakonec nebylo ani dost ingrediencí, ani chuť se do toho pustit, takže jsem místo toho vytvořila tohle. Je to super, chutná to trochu jako plněné papriky (až na ty papriky), prostě mletý v rajčatech no. Zapadá to do whole30 a různých paleodiet, je to bez cukru (ale musíte koupit rajčata bez cukru nebo si je nachystat sami doma), je to low carb, je to bez lepku. A je to dobrý!

  • lžíce ghí
  • 1 červená cibule, nakrájet nadrobno
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 řapíky celeru, nakrájet na širší proužky 
  • 1 větší nebo 2 menší petržele, nakrájet na kostičky
  • 1 větší nebo 2 menší mrkve, nakrájet na kostičky
  • 2 bobkové listy
  • rajčatové pyré
  • 400g konzerva krájených rajčat
  • 500 ml hovězího vývaru

Pokud ještě nemáte, pokrájejte si zeleninu. 

V hrnci rozehřejte ghí, přidejte cibuli a osmahněte dosklovata. Přidejte mleté maso a osmahněte zprudka z obou stran, odhadem 5 minut, řiďte se ale barvou, maso se musí ze všech stran zatáhnout. 

Přidejte zeleninu, bobkový list a ještě asi 2-3 minuty opékejte. Potom přidejte rajčatové pyré, důkladně promíchejte, zalijte rajčaty z konzervy a hovězím vývarem a nechte vařit – bez pokličky, na větším plameni. Vařte tak dlouho, dokud vše nezhoustne, nemá to být polévka, ale pořádné hlavní jídlo, hledejte tedy konzistenci aspoň jako rajská, nebo i trošku hutnější. Já jsem vařila zhruba 25 minut. 

Před servírováním ještě vyndejte bobkový list, případně dosolte a opepřete podle chuti. 

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více