Červené zeleninové kari s cizrnou a kokosovým mlékem

by Jona

Dnes vám nesu recept na červené kari, které jsem konečně došperkovala k dokonalosti. Vařím ho už hezkých pár let, a až dneska se povedlo tak, že už bych nic neměnila. Tak jdem na to 😉 

  • lžíce ghí
  • 1 červená cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájený na tenké plátky
  • 1 červená kari pasta 
  • 2 mrkve, nakrájená na kolečka
  • 1/4 květáku, rozdělený na růžičky
  • 1 cuketa, nakrájená na půl-kolečka 
  • 1 plechovka rajčat (400 g)
  • 1 plechovka vapeur cizrny (310 g)
  • 1-2 naběračky vývaru
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 malá plechovka kokosového mléka (165 ml)
  • posekaný čerstvý koriandr (může a nemusí být)
  • sůl, pepř na dochucení

V hluboké pánvi rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a osmahneme do sklovata. Přidáme česnek, minutku zprudka osmahneme, pak přidáme kari pastu a důkladně promícháme. 

Přidáme mrkev, květák a cuketu a znovu důkladně promícháme. Asi minutku až dvě osmahneme. Přidáme plechovku rajčat, cizrny, znovu promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme chilli, kokosové mléko, čerstvý koriandr, znovu důkladně promícháme a necháme na středním plameni vařit otevřené asi 10-20 minut, dokud zelenina nezměkne. 

Dosolíme a dopepříme podle chuti, vypneme plamen a přikryjeme pokličkou. Než začneme servírovat, necháme aspoň 15 minut odstát, aby měly všechny chutě čas se spojit. 

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více