Bazalkové pesto bez sýra

by Jona

Dobré posváteční odpoledne vespolek, dneska jen rychlovka – veganské bazalkové pesto (takže ano, bez sýra). Je rychle hotové a dost univerzální – na toast, na těstoviny, do salátu.. Můžete ingredience rozmixovat v mixéru a budete mít pesto krémovější, já ho mám ale radši, když jsou tam „kousky“ bazalky a oříšků, takže ho zpracovávám v hmoždíři.

  • 4 hrsti bazalky
  • 4 lžíce piniových oříšků
  • olivový olej extra virgin
  • sůl, pepř

Bazalku a piniové oříšky v hmoždíři rozdrtíme, přendáme do misky a zalíváme olivovým olejem – olej přidávám od oka tak, aby ani kousek bazalky nezůstal na suchu 🙂 Dosolíme, dopepříme, promícháme a je to. Skladovat ho můžeme v air-containeru (to jsou takové ty zavírací plastové misky) v lednici kolem 3 dnů – vydrží asi i déle, ale u nás se tak dlouho stejně neohřeje.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá cookies. Pokud s použitím souhlasíte, klikněte na tlačítko přijmout. Přijmout Více